ווקומרס (WooCommerce) היא ללא ספק הפתרון החינמי הפופולרי ביותר להקמת חנות וירטואלית באתרי וורדפרס.
עם מעל למיליון התקנות אקטיביות, ציון של 4.5 ב WordPress.org וצבא שלם של בעלי חנויות דיגיטליות לגיבוי, ווקומרס הוא ללא ספק התוסף הפופולרי ביותר המביא פתרון לחנויות דיגיטליות על גבי מערכת וורדפרס. במידה וחשבתם להקים חנות וירטואלית בוורדפרס, הבחירה ב woocommerce היא כנראה ההחלטה הנכונה בשבילכם.
זהו מדריך מקיף על כיצד להתקין ולהגדיר את woocommerce על מנת להקים חנות וירטואלית באתר הוורדפרס שלכם.
התקנה
גשו ללוח הבקרה > תוספים > תוסף חדש, בצעו חיפוש למילה woocommerce התקינו והפעילו את התוסף שמופיע ראשון מימין ברשימה. בזמן כתיבת מדריך זה הגירסה הנוכחית של woocommerce הינה 2.4.10.
בגירסה הנוכחית, לאחר הפעלת התוסף, יופיע מסך המאפשר לכם לבצע הגדרות בסיסיות של מערכת woocommerce כבתמונה הבאה:
ווקומרס בגירסתה הנוכחית עדיין אינה מתורגמת כראוי לשפה העברית (ברמת ההגדרות בלוח הבקרה)
לחצו על הכפתור Install Translation על מנת להתקין את התרגום לשפה העברית בתוסף. בסיום התקנת התרגום יש ברשותכם שתי אפשרויות, אחת – להמשיך עם ההגדרות הבסיסיות של woocommerce במסך זה או לצאת ממנו ללוח הבקרה של וורדפרס ולבצע את ההגדרות בעצמנו. בהתייחס למדריך זה אנו נצא ממסך זה, גשו פשוט מחדש לכתובת של לוח הבקרה באתר הוורדפרס שלכם ובכך תמנעו שאלות מיותרות.
התקנת עמודים
מכיוון ודילגנו על החלק של ההגדרות (בו גם האופציה להתקין את הדפים הייעודיים של woocommerce), נתקין דפים אלו בעצמינו. גשו ללוח הבקרה > ווקומרס > מצב מערכת, גשו ללשונית כלים ולחצו על התקן עמודים. פעולה זו תוסיף מספר עמודים לאתר הוורדפרס שלכם:
- חנות
- עגלה
- קופה
- החשבון שלי
עמודים אלו כשמם כן הם, יהיו בהתאם עמודי החנות, עגלת הקניות, עמוד הקופה ועמוד החשבון של הלקוח.
בגירסאות woocommerce קודמות לגירסה 2.1, היו מספר עמודים נוספים לקופה ולחשבון שלי (עמודי עריכת כתובת, עמוד הזמנה התקבלה ועמוד עריכת סיסמא), אלו הוסרו לטובת ״נקודות קצה״ (endpoints). לא נרחיב על אלו במאמר זה אך בגירסה הנוכחית אלו עמודים מקוננים לעמודים שהזכרנו קודם. לדוגמא, אם תגשו לעמוד ״החשבון שלי״, תמצאו קישורים לאותם נקודות קצה של החשבון שלי…
אגב, הנה מדריך שכתבתי המסביר כיצד לשחק קצת עם ״עמוד החשבון שלי״ וכיצד להוסיף נקודות קצה משלכם…
הוספה וניהול מוצרים
השינוי הראשון שתגלו ברגע שתגשו ללוח הבקרה הוא שנוספו שתי לשוניות חדשות, האחד woocommerce (ההגדרות הכלליות של התוסף) והשני מוצרים (המקום בו תנהלו את המוצרים שלכם). על מנת להתחיל בבניית החנות הדיגיטלית, גשו למוצרים > הוסף מוצר בכדי להוסיף את המוצר הראשון שלכם.
גללו מטה ותגלו כי ישנן שתי ״בוקסות״ חדשות – פרטי מוצר ותיאור קצר למוצר. תנו למוצר שם ותיאור קצר. כך נראה מוצר אשר הוספנו לו שם ותיאור קצר בתבנית בלבד בתבנית Twenty Fifteen:
פרטי מוצר
בחלק של פרטי מוצר, תוכלו לבחור האם המוצר הוא מוצר וירטואלי או מוצר דיגיטלי (להורדה).
בחירה במוצר וירטואלי תעלים את הלשונית משלוח בחלק זה.
ניתן להכניס את המק״ט של המוצר, מחירו הרגיל ומחיר המבצע של המוצר (שניתן לתזמון) תחת הלשונית כללי.
במידה ואתם מוכרים מוצרים דיגיטלים, אתם נדרשים להעלות את הקובץ שאתם מוכרים, להגדיר האם להגביל את כמות ההורדות לאותו קובץ, לקבוע מתי פג התוקף לאותה הורדה ולבחור את סוג ההורדה (סטנדרטי / אפליקציה / מוזיקה). סוג ההורדה שתבחרו ישפיע על ה Schema.org Markup למוצר זה.
לאחר מכן, בלשונית הנקראית מלאי, ניתן להגדיר האם המוצר זמין המלאי (זמין / אזל), את הכמות של אותו מוצר במלאי והאם להגביל את הקנייה לפריט אחד בלבד.
בלשונית מוצרים מקושרים ניתן להגדיר מוצרים שאתם מעוניינים לקדם, אלו מוצרים שיכולים להוות תחליף למוצר הנוכחי, לדוגמא, מוצרים רווחיים יותר, מוצרים בעלי איכות גבוהה יותר מהנוכחי או מוצרים יקרים יותר. מוצרים משלימים הינם מוצרים שאתם מעוניינים לקדם בעגלה בהתבסס על המוצר הנוכחי.
הלשונית תכונות מאפשרת לכם להכניס תכונות מסויימות לאותו מוצר, לדוגמא: אינו נשבר, אמין וכו׳… תכונות אלו יוצגו מתחת ללשונית מידע נוסף בדף המוצר באתר עצמו. בחלון זה אגב, קיימת לכם האפשרות לבחור כי המוצר אינו יהיה מוצר רגיל אלא מוצר עם וריאציות ובעל תכונות שונות לכל פריט כגון צבע / מידה וכדומה.
הלשונית האחרונה נקראית מתקדם ובו תוכלו להוסיף הערות רכישה, לתת למוצר מיקום בתפריט ולאפשר/לבטל את האפשרות להוסיף ״חוות דעת״ לאותו מוצר.
תיאור קצר למוצר
חלק זה הנקרא תיאור קצר למוצר ניתן לבחור משפט קצר לתמונה של המוצר אשר יופיע תחת שם המוצר. לאחר ששיחקתם עם הגדרות אלו, אל תשכחו להוסיף תגיות למוצר, לבחור לו קטגוריה ולהוסיף למוצר תמונה / גלריה.
הגדרות החנות הדיגיטלית – Woocommerce
בלשונית הנקראית woocommerce ניתן לראות הגדרות שונות של החנות הדיגיטלית שלכם, תוכלו לראות הזמנות, קופונים ודוחות. בחלק זה גם תוכלו לשנות את הגדרות woocommerce והחנות הדיגיטלית שלכם ולהוסיף הרחבות לחנות.
הזמנות
דף זה מציג רשימה נוכחית של ההזמנות והרכישות בחנות שלכם. אם אתם מוכרים מוצרים דיגיטלים, אין לכם הרבה מה לעשות בחלק זה מעבר לצפייה באילו לקוחות קנו מה. במידה ואתם מוכרים מוצרים פיזים, תוכלו לנהל בחלק זה אילו מוצרים אתם צריכים לשלוח, אילו הזמנות נמצאות בטיפול ואילו בהמתנה.
קופונים
מערכת woocommerce מגיעה עם מספר אפשרויות על מנת לאפשר לכם להוסיף קופונים לחנות הדיגיטלית שלכם. בסקשיין של פרטי הקופון ניתן להגדיר את הקופון ואת ההנחות וההגבלות שלו.
הלשונית כללי מאפשרת לכם לערוך את ההגדרות הבסיסיות של אותו קופון: סוג ההנחה (הנחת עגלה, אחוז הנחת עגלה, הנחת מוצר ואחוז הנחת מוצר), ערך הקופון, הגדרות משלוח ותאריך התפוגה של אותו קופון.
בלשונית הגבלת שימוש יש באפשרותכם לקבוע את סכום הרכישה המינימלי שהלקוח צריך לשלם על מנת שיוכל להשתמש בקופון. בכדי להגביל את השימוש בקופון כך שלא ניתן יהיה להשתמש בו יחד עם קופונים אחרים סמנו את התיבה לשימוש אישי בלבד. ניתן גם לבחור האם ניתן להשתמש בקופון על מוצרים שבמבצע. בחלק זה אף מגדירים את המוצרים או קטגוריית המוצרים עליהם ניתן להחיל את הקופון ולהגדיר מגבלות שימוש על פי כתובות אימייל.
בלשונית האחרונה – הגבלות שימוש – קבעו את מספר הפעמים אשר ניתן להחיל את הקופון, לפי קופון או לפי משתמש.
דף ניהול הקופונים בתמונה מטה.
כתבתי פוסט רחב יותר על נושא הקופונים בווקומרס. תנו מבט אם מעניין אתכם הנושא במדריך ניהול קופונים בחנויות ווקומרס.
דוחות
מערכת woocommerce מספקת לכם גם כלי מעקב. תוכלו לצפות בתרשימים וגרפים של המכירות, של ההזמנות שלכם ושל עלויות המשלוח בחמישה פרקי זמן שונים. כל גרף יכול להיות מוגבל למוצר מסויים, לקטגוריית מוצרים, או לקופון. בלשונית לקוחות תוכלו לראות את רכישת הלקוחות לפי פרקי זמן שתבחרו. בלשונית האחרונה הנקראית מלאי תוכלו לקבל מידע על אילו פריטים קרובים לאזול מהמלאי, אילו פריטים אזלו ועוד… את כל המידע זה ניתן אף לייצא לקובץ CSV.
הגדרות
זהו החלק המרכזי של הגדרות woocommerce, ניתן לומר שבחלק זה תוכלו להגדיר כל פרט ופרט של החנות הדיגיטלית שלכם.
כללי – ניתן בחלק זה לקבוע את ההגדרות הבסיסיות של החנות, המטבע שבשימוש, מיקום הבסיס או המדינה ממנה אתם מוכרים את המוצרים, אפשר גם להגדיר את אזורי המכירה ואת אפשרויות התצוגה של המטבע.
בלשונית מוצרים ניתן להגדיר את יחידות המשקל, מידות ואפשרויות דירוג המוצר.
שימו לב כי ללשונית זו ישנם מספר חלקים של הגדרות – כללי / תצוגה / מלאי / מוצרים להורדה.
ניתן אף לקבוע את הגדרות התצוגה, גדלי התמונות, להגדיר האם כפתור הוסף לעגלה יעבוד ב Ajax ועוד…
מיסים – אחראי להגדרות המיסוי – במידה ואתם מעוניינים. ניתן אף לבטל את המיסוי לגמרי בחלק זה.
תשלום – בחלק זה תוכלו להגדיר את תהליך התשלום, תוכלו לבחור מספר אפשרויות תשלום (פייפאל, מזומן וכו׳…), לבחור את עמודי התשלום, לאפשר רכישה ללקוחות ללא חשבון וכדומה.
משלוח – אפשרויות משלוח, תעריפים, יעדי משלוח והגבלות משלוחים למדינות מסויימות, כל אלו ועוד ניתן לקבוע ממסך זה.
חשבונות – פה יש באפשרותכם להגדיר את תצוגת החשבון של הלקוח באתר (front-end) ואת אפשרויות הרישום.
אימיילים – בחלק זה תוכלו להגדיר את אפשרויות שליחת הדואר האלקטרוני בביצוע רכישה ואף את תצוגת הדואר שיישלח אוטומטית כחלק מתהליך ההרשמה והזמנת המוצרים של לקוחות באתר שלכם.
מצב מערכת
את כל ההגדרות ״האחוריות״ של המערכת – גירסאות Woocommerce/PHP/MySQL, מגבלות PHP ולוגים של המערכת, תמצאו בחלק זה. תחת הלשונית כלים בעמוד זה תוכלו לנקות זכרון מטמון של המערכת, להתקין עמודים, ולהחזיר את הגדרות woocommerce לברירת המחדל.
תוספים
אחת הסיבות שוורדפרס היא מערכת ניהול התוכן הפופולרית ביותר היא הקהילה שעומדת מאחוריה. אלפי תבניות ומאות אלפי תוספים, קרוב ל 100% מהם פותחו על ידי משתמשים. אותו סיפור עם woocommerce רק בקנה מידה קטן יותר. תוכלו למצוא בחלק זה הרבה מאד תוספים שימושיים ל woocommerce שתוכלו להתקין ולהרחיב את יכולות מערכת זו.
מפתחי התוסף מאפשרים לכם אף לקנות הרחבות ל woocommerce אשר פותחו על ידם בחנות ההרחבות שלהם. מאות תוספים, הרחבות, תבניות וערכות עיצוב ספציפיות ל woocommerce תמצאו בחנות זו.
לסיכום
ווקומרס היא ללא צל של ספק, הפתרון הטוב ביותר ליצירת חנות דיגיטלית בוורדפרס. מבחוץ, לתוסף סטטיסטיקות נהדרות, עם זאת, רק כאשר נכנסים עמוק יותר לאפשרויות של ווקומרס ניתן להבין את היכולות המדהימות שטמונות בו.
מחשבות ותגובות יתקבלו בברכה 🙂
שמע רועי, אתה פשוט אלוף אמיתי. אין עליך. כל מאמר שלך הוא מרתק, ענייני ויעיל מאין כמותו. כל הכבוד ותודה לך על היוזמה!
תודה מוטי 🙂
מדריך מושקע, אבל
החלק שלא מוסבר והכי לא ברור זה איך לחבר את פייפאל ואיך למקם את הלחצנים שלהם.
למשל, איך אפשר להגיע לעגלה של ווקומרס כשיש "קנה עכשיו" לכל מוצר ?
היי אבי, המשך לעקוב, גם הסבר על כך יגיע…
היי, האם יש מדריך בנושא?
עדיין לא כתבתי מדריך בנושא..
חסר הסבר איך להתממשק עם עמוד סליקת אשראי.
באתר שלי אני משתמש עם קשר http://www.kesherhk.co.il/?page_id=1721 שיש להם תוסף חינמי לסליקה בווקומרס.
יש כמובן עוד חברות שיש להם תוספים כאלו בכל מיני מחירים. אולי כדאי שתעשה על זה מדריך באיזה חברה כדאי לבחור מבחינת פונקציות ונוחות התקנה
אכן חסר, המשך לעקוב אחר הבלוג, אשתדל להרחיב גם בנושא זה…
היי
תודה רבה, מדריך מעולה.
אני בדיוק בימים אלה עברתי לחנות בוורדפרס, ולא מצאתי היכן אני מוסיף למוצר מאפיין לדוגמה: מידה , צבע.
גם במדריך שלך לא מצאתי, אשמח להיעזר בנסיונך.
המון תודות.
היי, המשיכו לעקוב אחר הבלוג, אני ארחיב בנושא… תודה על החיזוקים, הם גורמים לי להמשיך לכתוב 🙂
הי רועי,
אחלה מאמר!
יש מאמר המשך שמסביר על הוספת מידות וצבעים למוצרים?
תודה
ניר
לשאלתך, התווסף מאמר בנושא של וריאציות מוצאים בווקומרס.
וריאציות מוצרים – ווקומרס
שכנעת אותי להתחיל לבנות אחד כזה.
זה מה שהצלחתי בנתיים
שלום רועי,מאמר מצויין!
רציתי לשאול לגבי תבניות וורדפרס – המלצה לתבנית לעסקים או אולי עסק קטן.
מצאתי אתר שנותן הסברים על תבניות ורציתי הכוונה לתבנית טובה.
יש המלצות ?
תודה רבה
תודה על מאמר נפלא!
הי, תוכל לתת השוואה בין woocommerce ל shopify?
אף על פי שרק 1% משתמשים בשופיפיי עדין יש זרימה לזה בטענה שזה הרבה יותר קל לבנות חנות איתו.
אתה חושב שבאמת יש הבדל משמעותי עם שופיפיי?
היי יעל,
לצערי השוואה בין השתיים היא מעבר לסקופ של מאמר זה.. את יכולה לתת מבט בקישור הבא שמציין את ההבדלים בין שתי המערכות…
המערכת הזאת יכולה להתאים למכירת שיעורים פיזיים משהו כמו שיעורי בישול?
אפשר שמי שקונה את המוצר יוכל לקנות אותו רק פעם אחת ולהגביל את מספר הקניות שלו ל-50?
הי, רציתי להתיעץ לגבי כמה עניינים שקשורים לחנות ב – woocommerce
מוזמן ליצור קשר.
היי,
שאלה בנושא ווקומרס:
1. האם ניתן להוריד דמו לדפי מוצר?
2. בברירת המחדל העמוד מחולק, חצי תמונה, חצי תוכן.. איך ניתן לשנות את איזור ה "חצי" לשני רבעים/שני טורים (פוג'ו).
תודה!!
מתנצל על התגובה המאוחרת.. 🙂
דמו ניתן להוריד מהקישור המופיע בכתובת הבאה:
https://docs.woocommerce.com/document/importing-woocommerce-dummy-data
איני יודע לתת לך תשובה לגבי שאלתך השנייה…
המדריכים שלך מעולים, אולי יש לך הסבר איך אפשר לסגור את החנות כך שרק משתמשים רשומים יוכלו לקנות? נראה לי שזה צריך להיות משהו משולב עם תוסף של members אבל מה שנסיתי לא עובד
תודה רוב,
יש לך בהגדרות של ווקומרס, תחת הטאב ״תשלום״ – אפשר לאורחים לבצע רכישות.
תודה, אבל זה לא מה שאני מחפש
אני רוצה שרק אנשים מורשים יוכלו לגשת לחנות, ככה כל אחד יכול לגשת ולהירשם.
אני מחפש משהו כמו מועדון חברים שרק אחרי הרשמה יהיה אפשר לגשת לחנות, מכיר משהו כזה?
חיפשתי די הרבה ויש לזה דרישה גדולה
אחלה הסברים,
האם אתה מכיר פלאגאין להעלאת מוצרים דרך קובץ?
יש באתר של ווקומרס פלאגאין שמשתמש בקובץ CSV, אבל העברית יוצאת בג'יבריש גם ביבוא וגם ביצוא.
תודה.
תגובה קצת מאוחרת 🙂 בכל מקרה, איני מכיר אך אני בטוח שאחד מהגולשים מכיר ויכול לתת עצה.. מישהו?
מסתבר שהג'יבריש היה תוצאה של קידוד לא נכון והיה צריך להעביר את הקובץ לקידוד utf-8 זה קצת מסורבל יותר – אבל עובד.
שמח שהסתדרת ותודה ששיתפת בפתרון 🙂
היי גיא,
סליחה על הכפילות. שלחתי קודם בטעות דרך הפייסבוק. לא בטוחה שיגיע אליך, אז מנסה שוב…
תודה על ההסברים הבהירים והמובנים.
אשמח לתוספת לגבי שינוי עיצוב דף המוצר (אם רוצים שהתמונות יהיו משמאל לטקסט וכדו').
האם ישנם תוספים חינמיים? האם רק דרך ה-PHP (מעדיפה לא לגעת…)?
ניסיתי באמצעות ה CSS, אבל זה מתחיל לסבך לי את החיים…
תודה רבה!
תודה גליה 🙂
הפתרון במקרה זה משתנה מתבנית לתבנית, בדרך כלל ניתן לעשות זאת באמצעות css בלבד אך לצערי איני יכול לתת לך פתרון קסם.. שקלי להעזר במפתח וורדפרס בתשלום, שיהיה בהצלחה!
תודה לך, רועי, על התגובה המהירה.
אבדוק מה אצליח לעשות באמצעות ה-CSS, ומקסימום אבנה מחדש.
ושוב תודה
וואי תודה! פתרת לי בעיה בחיבור לסליקה של פייפל שחפרתי עליה יומיים.
אני מחפשת כיצד ניתן להגדיר אזורי משלוח בארץ, יש בחנות רק אפשרויות של שליחה בחו"ל.
אשמח אם תעזור לי
מבקש שתיצור איתי קשר
האם תוכל בבקשה להציע תבנית לחנות ווקומרס שמתאימה למכירת יעוץ מסלולי טיולים, כל מסלול בפני עצמו. כאשר עבור תשלום חד פעמי מקבלים אפשרות להדפיס את המסלול. התשלום נעשה על ידי פייפאל.
היי משה 🙂
לצערי אין לי המלצה על תבנית ספציפית, מניח שכל תבנית התומכת בווקומרס תספק לך פיתרון.
שלום רועי ותודה על ההסבר המפורט,
אני מחפש מזה זמן מה תבניות ווקומרס בעברית, אך לא מצאתי אף אחת יפה, עם אלמנטים גרפיים וכד' (ואין לי מושג ב CSS) – האם יש תבניות בעברית לווקומרס שתוכל להמליץ עליהן?
תודה רבה
היי אילון 🙂
לצערי אין לי המלצה על תבניות מכיוון וכבר הרבה זמן איני משתמש בתבניות… :/
היי, ההסבר מצויין!
מה שלא מסתדר לי זה המראה של המוצרים בתוך האתר. וגם לא רואים את התמונה שהגדרתי… כמו כן לא הבנתי איך להטמיע את החנות באתר. העתקתי את הקישור לדף המוצרים ועשיתי קישור, אבל זה לא נראה כ"כ טוב…
היי איריס 🙂
קשה לי לענות על כך, ענייני תצוגה ונראות קשורים לתבנית בה את משתמשת ואיני יכול לעזור ברמה זו.. בהצלחה!
תודה על ההסבר המעולה!
רציתי לדעת אם בתוסף ישנה אפשרות של הגבלת קניית מינימום, יש לי מוצרים עם מחירים נמוכים שאני מעוניינת להגביל את הקניה למינימום של 50 מוצרים לדוג'
הגבלה זה לא אמור להיות מקסימום?
תנסה את Booster for WooCommerce
https://wordpress.org/plugins/woocommerce-jetpack/
אני עובד איתו וראיתי שיש שם משהו שאולי יכול לעזור לך.
(הגרסה הזאת בחינם, אבל הגרסה המלאה שווה את התשלום היא מוסיפה המון)
היי אורן 🙂
ישנה הרחבה לווקומרס שמבצעת בדיוק את זה אך היא בתשלום. אני ממליץ לך להשקיע מעט ולהשתמש בהרחבה זו..
תודה!
אני אבדוק את התוסף
היי, אני מתחיל בוורדפרס.. אני רוצה להקים אתר מכירות באנגלית. איזה תבנית אתה ממליץ? רצוי חינמית..
היי דניאל,
איני האדם המתאים לשאול לגבי תבניות… שמעתי אבל על תבנית חינמית בשם wipi שאולי כדאי לך לנסות.. בהצלחה!
יצרתי תפריט של קטלוג מוצרים ותת תפריטים האם אפשר להשתמש בווקומרס להציג רק את המוצר ולא כחנות וירטואלית. האם יותר טוב להשתמש באלמנטור אם כן אז איך נעשה הקישור בין התפריט להוספת המוצר?
תודה צביקה